3 свежи идеи за обзавеждане на антре, с които ще спестите пространство

2018-11-29 15:22:06


Чували сме прекалено много твърдението, че предверието е визитката на един дом. Както във всяко клише, и в това истината е неоспорима. Ясно е, че всеки, позвънил на вратата ви ще надзърне и ще отбележи дали домът ви изглежда добре обзаведен и подреден, или в него цари хаос и неразбория, съдейки по антрето.

Тук ще ви представим 3 свежи идеи за обзавеждане на антре, с които ще оползотворите оптимално малкото жилищно пространство. Факт е, че архитектурните тенденции, особено в апартаментите целят да се спести от площта на коридора и антрето, за да се осигури максимален простор за жилищните стаи, затова ще се опитаме да ви помогнем да коригирате тази несправедливост, създавайки поне визуална илюзия за повече свободно пространство.

Идея №1 Минимум мебели

идеи за обзавеждане на антре

Мебелировката е необходима на антрето, защото то има важна функционална роля в ежедневието на обитателите на един дом. Нужни са приспособления за съхранение на връхни дрехи, обувки, чанти, чадъри, шапки, ръкавици. В болшинството апартаменти, строени по времето на соца и в началото на демокрацията, ще забележим огромен гардероб, достигащ до тавана и обхващащ коридора по цялата му дължина.

Колкото и да е практична тази масивна мебел, нашият приятелски съвет е: Изхвърлете я! Гардеробите, с които са оборудвани „фабрично” апартаментите, са преди всичко неугледни. Те не само отнемат от свободното пространство на и без това малкото антре, но и създават неприветлива атмосфера.

Ако имате гардероб в спалнята, значи друг не ви е толкова нужен – все ще намерите място за дебелите зимни палта и якета в дома си. С една стенна закачалка, скамейка с етажерки за обувки и голямо огледало, ще постигнете изключително модерен ефект, и най-вече ще имате изчистен от вещи интериор. Освобождавайки пространство, ще можете да добавите стилна декорация, създаваща приятно настроение на вас и вашите гости. 

Идея №2 Създайте фалшиво усещане за повече простор

просторно антре

Втората от трите ни свежи идеи за обзавеждане на антре включва благородната оптическа измама. Когато площта на предверието е толкова оскъдна, че няма какво да се направи, винаги можете да опитате ефектното цветово съчетание, наречено контраст. Един от масово раздаваните съвети, е стените в малкото антре да се боядисат в светли тонове – бяло, бежово, яйчена черупка, капучино, жълто и т.н.

Ние ще ви препоръчаме обратното – боядисайте ги в тъмен цвят, дори черен. За да създадете ефектно триизмерно усещане за простор, заложете на бели мебели. Не светло дърво, а най-искрящото снежно бяло. Мебелировката ще създаде визуално усещане за дълбочина и разчупеност на интериора, а така предверието ще ви се струва по-голямо, отколкото всъщност е.

Идея №3 Обзавеждане по Фън Шуи

обзавеждане на антре по фън шуй

Според източната философия Фън Шуи нищо не бива да спира потока на положителната енергия към вътрешността на дома ви. Според масово разпространените идеи за обзавеждане на антре, мебелите (портманта, шкафчета за обувки, закачалки, гардероб) трябва да са разположени по протежение на стената, намираща се пред траекторията, по която се движи крилото на входната врата. Ние отново ще ви препоръчаме обратното!

При наличие на достатъчно място, е удачно да разположите мебелировката зад крилото на вратата, като внимавате мебелите да не пречат на свободното ѝ отваряне. Използвайте малко на брой и компактни компоненти – стенна закачалка, тясна скамейка за обуване с място за съхранение на обувки и евентуално малък скрин с функционален дизайн.

На отсрещната стена монтирайте ефектно огледало с дървена рамка или такава от ковано желязо. Под огледалото може да има малка масичка, а още по-добре стенна етажерка, върху която са наредени енергизиращи дома символи, живи цветя (стига в антрето да не липсва достатъчно светлина), и задължително свещник с ароматни пръчици, прогонващи лошите енергии.


Коментар

Вашето име:


Вашият отзив: HTML: не се поддържа.

Рейтинг: Слаб            Добър

Въведете кода от полето:
БЕЗПЛАТНО ОБАЖДАНЕ