Топ матраци

Подреждане по:
Топ матраци

Освен матраци и подматрачни рамки, сънят у дома може да се подобри, като осигурите на леглата и спалнята топ матраци. Самите топ матраци представляват мини матраци, които са обикновено по-малко от четвърт от дебелината и слоя на стандартния матрак. Те се наричат още и топъри и се поставят най-отгоре, т.е. над матраците, за да направят леглото по-удобно, а сънят – по-дълбок и здравословен от всякога. Магазин Мебели за всеки разполага с богата гама от топ матраци – от различни деликатни материи, които да носят и различно усещане за мекота или стабилност. Всеки човек има свои собствени предпочитания върху какво и как ще спи, затова сме ви приготвили и различни топ матраци по функционалност, твърдост и размер. Ако все пак се двуумите за дадени топ матраци, винаги можете да се свържете с нашите консултанти за съвет или помощ в избора ви. Доставките се извършват до всяка точка на страната.  

Това е разделът, в който са представени нашите перфектни топ матраци.  Изработени по модерна технология, съобразно последните научни изследвания, те са най-изгодният и лесен начин да превърнете неудобното легло в чудесно място за почивка и релакс. Включените в продуктовия ни каталог топ матраци са на изгодни цени, поради което са и най-предпочитани от масовия потребител.

Каква е функцията на топ матрака?

Основно свойство на качествения топ матрак е да компенсира и коригира недостатъците на основния матрак или на стария дюшек. Много често се случва чисто нов матрак да бъде крайно неудобен и да предизвиква болки и схващания в гърба, кръста и крайниците, а да не говорим за старите и деформирани изделия, при които осигуряването на елементарен комфорт по време на сън и почивка е немислимо.

С покупката на един качествен топ матрак от мемори пяна старото и неудобно легло подобрява значително своите характеристики. С помощта на добър топер тежестта се разпределя равномерно, като точките на натиск са така балансирани, че да се избегне всяко напрежение и дискомфорт в тялото. Основно предимство на този тип изделия е по-ниската цена, спрямо тази на основните матраци. Вместо да сменяте матрака, вие ще удължите периода на неговата експлоатация, повишавайки драстично полезните му свойства.

Как да изберем топ матрак?

В търсене на идеалния топ матрак на изгодна цена, различните потребители поемат в различни посоки. Някои се насочват към фирмените магазини на най-рекламираните марки, а други решават да изберат онлайн пазаруването като най-удобен и сигурен начин. Оперирайки онлайн, нашият магазин е достъпен до хората в цялата страна, така че да не им се налага да пътуват до най-близкия град за покупка на нещо толкова важно, но в същото време така тривиално.

При избора на продукт е редно да се ръководите от следните показатели:

Твърдост

Няма легло, което да е еднакво удобно за всеки, ето защо производителите създават топ матраци с различна степен на твърдост. Дори самата дебелина е различна при различните модели, така че всеки да може да избере спрямо своите предпочитания или моментното състояние на леглото. Когато избирате топера за своето легло е важно да знаете при какви условия ви е най-удобно да спите – на по-мека или по-твърда постелка.

Важно е при избора да проверите каква е плътността и вида на сърцевината на изделието. Високата плътност и еластичност, постигната с Polyflex технологията придават допълнителна мекота на топ постелката. Ако страдате от хронични заболявания на опорно-двигателния апарат е добре да се спрете на топ матрак с ортопедични свойства, който ще разпредели равномерно тежестта, така че да се избегне натоварването в проблемните зони.

Антибактериални свойства

Съвременните топ матраци, както и матраците като цяло задължително притежават антибактериални и антиакарни свойства. Развиващите се в сърцевината и покритието на изделията болестотворни микроорганизми могат да предизвикат различни респираторни и кожни проблеми, с което също да влошат качеството на съня.

Добрият топер е изработен от специална дишаща материя, в която са втъкани допълнителни нишки с доказана способност да пречат на развитието на микроби и акари. При някои модели това са естествени растителни влакна, при други те са силиконови, а при трети – сребърни нишки, отделящи йони, създаващи неблагоприятна среда за неприятелите.

Лесно почистване

Качественият топ матрак трябва да позволява лесна и пълноценна хигиенизация. Моделите със сваляем калъф са най-доброто и при матраците и при топерите, тъй като могат да се изпират редовно в пералня машина. Висококачествените луксозни дамаски от DOUBLE JERSEY придават допълнителна мекота и нежност на изделието. Обвивката на топера трябва да бъде подбирана особено внимателно от хора с чувствителна кожа и алергии.

Производител

Разбира се, производителят, на който ще заложите определя в голяма степен качеството на изделието и неговата функционалност. Поради тази причина, ние сме се доверили на най-големите и добре познати на родния пазар марки, за да можем да ви дадем пълна гаранция за високото качество и дълготрайност на всяко закупено от вас изделие. Топ матраците, включени в раздела са с марка: Нани, Прадайс, Дон Алмахадон и Росмари – имена, наложили се като символ на продукти, отговарящи на най-високите съвременни изисквания.


БЕЗПЛАТНО ОБАЖДАНЕ