Подматрачни рамки

Подреждане по:
Подматрачни рамки

В случай, че сънят за вас е изключително важен или имате редовно проблеми със заспиването, то тогава освен качествено легло и комфортен матрак, вие бихте могли да обмислите и варианта и за допълнителна опора и удобство в лицето на подматрачна рамка. Тя представлява вид основа за легло и свързва самото легло с матрака, като осигурява двойно повече стабилност и комфорт по време на сън и почивка. От магазин Мебели за всеки ви предлагат богат избор от евтини подматрачни рамки онлайн – на чудесни цени и за всякакви размери легла, включително големи спални, детски легла и легла приста. Сред напите подматрачни рамки ще намерите модели от дърво или метал, а също така и допълнителни аксесоари за перфектното свързване на матрака и леглото. Ако се чудите за даден продукт или се колебаете за точния размер на подматрачната рамка, която би била подходяща за вас, свържете се с нас, за да ви помогнем с покупката и избора!

От този раздел можете да закупите подходящата подматрачна рамка за новото си легло, отговаряща на всички ваши изисквания. Това важно приспособление ще определи в голяма степен дали ще ви бъде удобно по време на сън, срокът на експлоатация на леглото и основните функции на матрака – ортопедични и анатомични.

Защо ви е необходима подматрачната рамка?

На първо място, не всяко легло е готово да се свърже с матрака, с който ще го оборудвате. При някои модели е необходимо допълнително използване на подматрачна рамка, която да осигури плътно свързване на двата основни компонента – легло и матрак. Самото присъствие на рамката осигурява допълнителна стабилност на матрака и го предпазва от деформации и повреждане.

Болшинството матраци, предлагани на пазара не разполагат с вградена в конструкцията им рамка, което създава предпоставки за бърза амортизация на дори най-качествените изделия. С помощта на качествена подматрачна рамка на достъпна цена, ще удължите експлоатационния живот на матрака и ще подобрите основните му свойства. Рамката помага много за повишаване на ортопедичните функции на матраците от всеки тип и най-вече на тези, изработени от по-деликатни материи.

Сред основните функции на подматрачните системи е и осигуряване на оптимално проветрение на матрака и спалното бельо. Тази функция има за цел да предотврати развитието на микроби и неприятни миризми, които определено ще се отразят на качеството на съня и комфорта. Съвременните легла използват ламелни рамки, вместо познатата от миналото плътна плоскост, върху която ляга матрака. Рамките успяват да разпределят равномерно натоварването по цялата площ на матрака, непозволявайки формирането на една или повече точки с повишен натиск.

Как да изберете?

Когато избирате подматрачната конструкция за леглото е важно да съобразите няколко нейни особености, така че да получите резултат, доближаващ се максимално до вашето желание. Разбира се, всички искат качествени подматрачни рамки на ниски цени, но малко потребители могат да посочат някаква конкретика, с която да улеснят продавача в насочване към подходящите модели.

Когато избирате рамка за матрак е важно да вземете предвид:

Размера на леглото

Днес най-често рамките за матрак се предлагат на място заедно с леглото, но ако искате да подмените старата нефункционална подматрачна система с нова, то трябва да прецените размера на леглото. Ние предлагаме всякакви варианти по отношение на размерите – от единични модели за детски и ъглови легла до двойни рамки за спални с два отделни матрака. При нас ще намерите и най-търсените видове - подматрачна рамка 160 200 и подматрачна рамка 164 190 за легла тип Приста.

Функции на подматрачната система

Ако сте любители на максималния комфорт, вероятно ще искате леглото ви да разполага с повече функции и възможности за позициониране, така че да ви бъде удобно не само по време на сън, но и когато просто си почивате върху леглото. С помощта на подматрачна рамка с механизъм, ще можете да повдигате различни части от леглото, за да постигнете желаната позиция.

Това може да бъде горната част на рамката, така че да ви бъде удобно при облягане, а също и зоната, върху която се намират краката ви, за да облекчите болки и умора в крайниците. Ние разполагаме с функционални и изгодни подматрачни рамки с повдигащ механизъм, с които ще можете да постигнете лесно най-подходящата поза. Размерите и при този тип системи покриват всяко потребителско търсене.

Особености на опънатите ламели

Всяка подматрачна система е изградена от метална конструкция и брой напречно разположени върху нея ламели. Дебелината на тези ламели, както и материалът, от който са изработени определят колко меко ще бъде вашето легло.

Така например, ламелите от дървесни плоскости осигуряват по-висока еластичност и мекота на матрака. Те са и с по-висока устойчивост на деформация, поради специфичната си гъвкавост, но пък и по-неустойчиви на влага. Широките единични ламели са подходящи за пружинен матрак, докато сдвоените са предназначени за изделия от полиуретанова пяна. Ако конструкцията на леглото не разполага с приспособление за закрепване на рамката, ще трябва да закупите изделие с крачета.


БЕЗПЛАТНО ОБАЖДАНЕ