Подматрачни рамки

Подреждане по:
Подматрачна рамка на изгодна цена

В случай, че сънят за вас е изключително важен или имате редовно проблеми със заспиването, то тогава освен качествено легло и комфортен матрак, вие бихте могли да обмислите и варианта за допълнителна опора и удобство в лицето на подматрачна рамка. Тя представлява вид основа и има за цел да свързва самото легло с матрака, осигурявайки двойно повече стабилност и комфорт по време на сън и почивка.

В магазин Мебели за всеки ще откриете богат избор от евтини подматрачни рамки онлайн – на чудесни цени и за всякакви размери легла, включително големи спални, детски креватчета и Присти. Сред рамките ни ще намерите модели от дърво и метал, а както и допълнителни аксесоари за перфектното свързване на матраците и леглата.

Ако се колебаете относно свойствата на даден продукт или сте неуверени по отношение на точния размер на рамката, която би била подходяща за вас, свържете се с нас, за да ви помогнем с покупката и избора! Ще се погрижим да получите продукт с безупречно качество на съвсем разумна цена.

Как да изберете правилния модел?

От този раздел можете да закупите подходящата подматрачна рамка с механизъм за новото си легло, отговаряща на всички ваши изисквания. Това важно приспособление ще определи в голяма степен дали ще ви е удобно по време на сън, срокът на експлоатация на спалнята и дали ще се проявят основните свойства на матрака – ортопедични и анатомични.

Когато избирате подматрачната конструкция, е важно да съобразите няколко нейни особености, така че да получите резултат, доближаващ се максимално до вашето желание. Разбира се, всички искат качествени подматрачни рамки, по възможност на ниски цени, но малко потребители могат да посочат някаква конкретика, с която да улеснят продавача в насочването им към подходящите модели.

Избирайки подматрачната конструкция, е важно да вземете предвид:

Размера

Днес най-често рамките за подматрачното пространство се предлагат на място заедно с леглото, но ако искате да подмените старата нефункционална подматрачна система с нова, то трябва да прецените размера на леглото. Ние предлагаме всякакви варианти по отношение на размерите – от единични модели за детски и ъглови легла до двойни рамки за спални с два отделни матрака.

При нас ще намерите и най-търсените видове подматрачни рамки с размери 160 х 200 и 164 190 за легла тип Приста. Изборът от материали при системите, отговарящи на въпросните размери също е голям. Имате опция да заложите на метална конструкция с изключителна здравина, както и на дървени ламели.

Функции на подматрачната система

Ако сте любители на максималния комфорт, вероятно ще искате лежащата част на спалнята ви да разполага с повече функции и възможности за позициониране, така че да ви бъде удобно не само по време на сън, но и когато просто си почивате върху леглото. С помощта на нашите подматрачни рамки с механизъм, ще можете да повдигате различни участъци от леглото, за да постигнете желаната позиция.

Това може да бъде горната част на рамката, така че да ви бъде удобно да се облягате. Ще имате възможност да повдигате и зоната, върху която се намират краката ви, за да облекчите болки и умора в крайниците. Ние разполагаме с функционални и изгодни подматрачни рамки с повдигащ механизъм, с които ще можете да постигнете лесно най-подходящата поза. Размерите и на този тип системи покриват всяко потребителско търсене.

Особености на опънатите ламели

Всяка подматрачна система е изградена от метална конструкция с различен брой напречно разположени върху нея ламели. Дебелината на ламелите, както и материалът, от който са изработени определят колко меко ще бъде вашето легло.Така например, ламелите от дървесни плоскости осигуряват по-висока еластичност и мекота на матрака.

Те са и с по-висока устойчивост на деформация, поради специфичната си гъвкавост, но пък и по-неустойчиви на влага. Широките единични ламели са подходящи за пружинни матраци, докато сдвоените са предназначени за изделия от полиуретанова пяна. Ако конструкцията на леглото ви не разполага с приспособление за закрепване на рамката, ще трябва да закупите изделие с крачета.

Защо не бива да се лишавате от този елемент?

На първо място, не всяка леглова конструкция е готова да се свърже със закупения от вас матрак. При някои модели е необходимо допълнително използване на подматрачна рамка, чиято цена се начислява допълнително. Тя трябва да осигури плътно свързване на двата основни компонента. Самото присъствие на стабилна основа осигурява допълнителна стабилност на матраците и ги предпазва от деформации и повреждане.

Болшинството матраци, предлагани на пазара не разполагат с вградена в конструкцията им рамка, което създава предпоставки за бърза амортизация на дори по-здравите изделия. С помощта на качествена подматрачна рамка с повдигащ механизъм или без, матракът ви ще има по-дълъг експлоатационен живот и по-добри базови свойства.

Съвременните легла използват ламелни конструкции, вместо познатата от миналото плътна плоскост, върху която матракът трябва да легне. Рамките успяват да разпределят равномерно натоварването по цялата лежаща площ, непозволявайки формирането на една и повече точки с повишен натиск.

Рамката помага много за повишаване на ортопедичните функции на матраците от всеки тип и преди всичко на тези, изработени от по-деликатни материи. Сред основните функции на подматрачните системи, е и осигуряване на оптимално проветрение на меката основа и спалното бельо. Тази функция има за цел да предотврати развитието на микроби и неприятни миризми, които определено ще се отразят на качеството на съня и комфорта.

Вижте още: матраци цена


БЕЗПЛАТНО ОБАЖДАНЕ