Климатици

Подреждане по:
инверторен климатик

Мебели за всеки ви предлага разнообразие от климатици на невероятно изгодни цени. В каталога ни са включени уреди от най-ново поколение с висока ефективност в отоплението и охлаждането на различни по площ помещения. Предлагаме ви да ги закупите от нашия онлайн магазин, заедно с мебелите и оборудването за дома си. Всичко на едно място.

На кои разработки сме заложили?

Голяма част от уредите в раздела са инверторни климатици, чиито цени са малко по-високи от тези на класическата разработка. В никакъв случай не се отказвайте от тях заради цената. Стойността на покупката ще се окаже незначителна в периода на експлоатация. Инвестицията ще се изплати много бързо, защото принципът на работа на климатиците от този вид е базиран на значително по-нисък разход на електрическа енергия.

В категорията ще срещнете последно поколение климатици тип инверторни с цени, вариращи от 700лв до малко над 2000 лв. С високотехнологичните си разработки тук са представени утвърдени производители като: Daewoo, Toshiba и Nippon. Спокойно можете да се доверите на изброените марки, защото техните продукти са винаги еталон за останалите разработчици в тази сфера.

С какво е по-добра инверторната технология?

Когато говорим за инверторен климатик, първото на което се спираме е по-високата му цена, но всъщност, по-важен е принципът му на действие. Технологията, на която е базиран го прави по-ефективно средство за отопление и охлаждане на затворени помещения. На нея се дължи и фактът, че е по-малък консуматор на ток – фактор с огромно значение при избора.

Технологията, на която са базирани всички климатици тип инверторни гарантира по-дълъг живот на компресора, тоест на целия уред. Нека разгледаме разликите между двете технологии:

  • Обикновеният компресор работи на постоянни високи обороти до постигане на зададената температура в помещението;
  • Инверторният залага на плавен старт с постепенно увеличаване на оборотите от включване до достигане на желаните температурни стойности.

Начинът да работа на инверторните климатици намалява триенето в компресорите, като по този начин значително се удължава амортизацията на отделните елементи. Убедени сме, че не бихте желали климатикът ви да се износи и излезе извън строя само няколко години след като сте го закупили.

По-прецизното управление на климатика от типа „инверторен”  също е от значение. Докато стандартният се управлява посредством  три датчика – за температурата в помещението, за температурата на вътрешния изпарител и датчик за размразяване, то инверторният използва електроника, сондираща данни от много по-голям брой датчици.

Тази прецизност на генериране на данните позволява климатикът да бъде управляван точно спрямо моментните нужди и различните външни фактори. Резултатът е неколкократно по-икономична работа. Едва ли има купувач, който да не се интересува от финансовите разходи, свързани с употребата на даден електроуред.

Един прост пример за икономичния работен режим на инверторния климатик е поддържането на необходимото налягане на фреона. С него  желаните градуси се запазват много по-лесно, докато при обикновения почти винаги има колебание от 2-3 градуса. С достигане на зададената температура, обикновенният климатик спира едновременно работата на цялата система – електромотор и вентилатори на външно и вътрешно тяло.

Инверторният от друга страна, е с различни променливи обороти на вентилаторите на външното и вътрешното тяло. Това позволява да се достигне по-бързо и запази желаното налягане на фреона, като по този начин уредът остава в режим на готовност. Вместо да започва да повишава отново налягането при всеки нов старт на компресора, уредът го поддържа, ограничавайки консумацията на електричество.

Работни режими

Работните опции на един модерен климатик, какъвто ще ви предложим на супер изгодна цена будят възхищение у нашите клиенти. Климатиците ни са предназначени за различни по площ помещения. Например уредите от серия Toshiba Suzumi Plus са пригодени за работа в стаи с площ от 22 до 40 кв.м.

Широкият температурен диапазон в двата работни режима (отопление и охлаждане) е факт. Климатичните ни системи топлят при околна температура от 15 ~ 24 °C и охлаждат в помещения със стойности 10 ~ 46 °C. Моделите на Toshiba са от висок енергиен клас – А++/А+ за двата режима, залагайки на DC хибридна инверторна технология.

Потребителите могат да се възползват от предимствата на бутона за персонализиран комфорт, чрез който системата работи по строго фиксирани, предварително зададени параметри. Опцията за филтриране  на топлия/студен въздух осигурява една здравословна и приятна среда в затворените пространства през студените и горещи месеци от годината.

Самопочистващата функция в охлаждащ режим улеснява драстично ползвателя. Поддръжката на нашите модерни инверторни климатици е максимално опростена и улеснена. Големите имена в областта на битовата техника винаги се стремят към създаване на иновации, съобразени с натоварения живот на съвременния потребител.

От нашия онлайн магазин можете да поръчате класически стенен или колонен тип инверторен климатик. Разнообразието от високотехнологични решения за климатизация на вътрешните пространства позволява на хора с различни изисквания и на обекти с различно предназначение да намерят климатика, отговарящ на техните нужди.

Климатиците ни са изключително изгодни, но в случай че в момента не разполагате с нужната сума, е напълно възможно да вземете избрания модел и на изплащане. С помощта на нашите лоялни и коректни кредитни партньори вече можете да изградите един стилен, уютен и напълно функционален дом.


БЕЗПЛАТНО ОБАЖДАНЕ