Мебели и шкафове за баня

Подреждане по:
евтини мебели за баня

Банята е специално кътче с безброй предназначения. Тя е от значение не само за личната ни хигиена, но и за душевния ни мир. Там понякога отиваме, за да се усамотим и разтоварим от ежедневния стрес. От нея искаме да ни осигури частица лично пространство поне за малко. На баните онлайн магазин Мебели за всеки е отделил специално внимание. Предлагаме богат асортимент от мебели за баня, достъпни както в София, така и в цялата страна.

На какво да базирате избора си?

Изискванията, които имаме към банята днес са много по-различни от тези на хората от предишното поколение – нашите родители. Преди всичко, броят на претенциите ни е драстично завишен. Днес не е достатъчно просто да закупиш комплект мебели за баня, каквито има във всеки дом. Те трябва да бъдат хем различни, хем в крак с модните тенденции в момента.

Цената е фактор при всеки основен ремонт, включващ и санитарното помещение. Колкото и крупна сума да сме отделили, някъде по средата на ремонтните работи откриваме, че операцията не само ще се проточи във времето, но и финансовата ѝ стойност ще надхвърли бюджета. Тогава започваме да търсим по-евтини или луксозни мебели за баня на промоция, ако държим на луксозното обзавеждане.

Ние препоръчваме преди всичко да намерите баланса между функционалност и визия. На пазара, включително в нашия онлайн магазин, ще откриете страхотни водоустойчиви мебели за баня от pvc на сравнително ниски цени. Изгодната сделка обаче не ви гарантира, че мебелите ви ще бъдат максимално удобни за използване.

Това, че сте попаднали на приятно изглеждащ шкаф за баня със или без мивка, не означава, че той ще се впише идеално в околната обстановка. В зависимост от квадратурата на помещението и разположението на санитарните компоненти, може да ви се наложи да изберете нещо по-компактно. Шкафът не бива да заема излишно пространство и да пречи на свободното преминаване от една функционална зона в друга – например от мивката до душ зоната.

За малките апартаменти – боксониери и студия, където баните са с размер на килер, са проектирани чудесни ъглови мебели за баня. Когато помещенията са изключително тесни, всеки ъгъл от него трябва да се оползотвори оптимално. Може би нямате място за висок долен шкаф без мивка, в който да съхранявате личните си тоалетни принадлежности? В този случай шкафовете тип колона, разположени в ъгъла са по-добър вариант.

В даден момент ще си зададете въпроса – горен шкаф за баня с огледало или самостоятелно огледало над мивката? Да всички сме влюбени в огромните огледала, осветени с комбинация от лунички и стенни аплици. Този вид бани са наистина луксозни и стилни, но малко хора могат да си ги позволят. Не заради цената, а заради липсата на достатъчна площ.

Едно практично решение е, вместо огледалото да бъде самостоятелен компонент, а пък да се чудите къде да поставите шкафчето, да заложите на стенните шкафчета за баня с огледало. Те са страхотна 2в1 комбинация, защото ще имате къде да се оглеждате, когато подготвяте тоалета си, а същевременно и къде да държите санитарните си принадлежности.

Материалите са изключително важни

Имайте предвид, че не всички мебели, предназначени за банята са устойчиви на влага. Някои са изработени от ПДЧ, и единствено покритието им е устойчиво на намокряне. Поради високата влажност (пара и директно намокряне) с времето фурнирът ще загние и ще започне да се руши.

ПДЧ мебелите са предназначени за големи бани с обособена душ зона/кабина или вана. Те трябва да се намират на достатъчно разстояние, така че да не бъдат подложени на мокрене. В случай че банята ви е тясна, насочете се към изделията на утвърдените производители на мебели за баня от pvc.

Техните водоустойчиви шкафове се предлагат на малко по-високи цени, но пък инвестицията си заслужава, защото ще ги ползвате години наред. Водоустойчивите шкафчета за баня от пвц – горни и долни могат освен да се мокрят без проблем, и да се почистват по-лесно. Отново заради влагата, по повърхността на мебелите може да се появи мухъл. Така ще можете да отстраните плесените с по-силни химически препарати.

Устойчивостта на намокряне на един пластмасов шкаф се отразява и на начина, по който банята ви ще изглежда след година – две, и на средата, в която се налага да живеете. Санитарните помещения са развъдник на микроби, независимо, че са мястото, където поддържаме личната си хигиена, а може би именно заради това?

Важно е, избирайки горен/ъглов шкаф за баня, да гледате не само на каква цена се предлага, но и дали подлежи на дезинфекция. Препаратите, базирани на хлор и белина ще разрушат след време дървесния фурнир, а вероятно и пластмасовото му покритие. Затова съветваме да се спрете на PVC шкаф, при който визията не е за сметка на функционалността. Сложна задача, с която вярваме, че ще се справите.

Защо да изберете нашия магазин за покупката?

При наличието на толкова много физически мебелни магазини в страната ни, ние все пак смятаме, че сме най-доброто място за покупка на санитарно обзавеждане. Защо да губите време в търсене на идеалния шкаф за баня с огледало, след като можете да прегледате каталога ни по всяко време и да го откриете.

Ще ви предложим разнообразие от долни, горни и ъглови шкафчета за банята, проектирани за различни по площ и архитектура пространства. Техните здравина, функционалност и естетика са безспорни. В това са се убедили стотици наши клиенти от цялата страна. Мебелите са дело на марката Викард, което е достатъчна гаранция за качество и дълготрайност.

Цените ни са изключително изгодни, а в момента текат и солидни промоции. Например горно шкафче Лео, както и модул Сара с две огледални врати, са на по-ниска цена, а същевременно са едни от най-красивите ни и практични артикули. Лео е с вградено лед осветление над огледалото, което ще ви спести разходите за осветител и свързването му към ел инсталацията.

Модул Болоня пък е с цели три огледални врати, което го прави идеалния горен шкаф за баня от пвц за помещенията с по-голяма квадратура. Той също е с вградено LED осветление и с панти за плавно прибиране на вратичките. Такова разнообразие от качествени артикули на достъпни цени едва ли има във вашия град. Вместо да пътувате до столицата и другите големи градове, просто включете компютъра, направете си кафе и започнете да избирате.


БЕЗПЛАТНО ОБАЖДАНЕ