Спални комплекти – цени, за които трябва да бъдете подготвени

2018-03-08 17:28:21


Цената е почти винаги определяща при покупката на мебели, в това число и при избора на цялостно обзавеждане за спалнята. Неслучайно хората, на които предстои подобна покупка формулират своето търсене в Google именно като „Спални комплекти цени?”. Цените на готовото обзавеждане за спалня започват от около 200 лв и могат да достигнат до 3500 – 4000 лв.

Тъй като стойността на дадена конфигурация зависи от редица фактори като производител (марка), брой на компонентите, вид на материалите, дизайн и функционалност на мебелите, не се ангажираме с посочване на конкретни суми за отделните модели мебели за спалня. Това, което целим е, чрез настоящия материал да ви подготвим за неочакваните за спални комплекти цени – тези, които вероятно сте пропуснали да предвидите, а те са много и маскирани по различен начин.

Матракът се купува отделно

Впечатлени от ниската цена на конкретна конфигурация от мебели за спалня, трябва да имате предвид, че красивото легло, което виждате в завършен вид съвсем не се предлага в тази му форма. Спалните, предлагани във всеки комплект всъщност представляват само рамка за матрак, а матракът се купува отделно.

Липсата на матрак при болшинството спални комплекти с ниски цени, както и при по-скъпите композиции, се дължи на желанието на продавача да предостави избор на клиента. Така е редно, и почти всеки купувач адмирира тази установена практика. Асортиментът от матраци с различни пълнежи и ортопедични, анатомични и антибактериални свойства днес е огромен, а цените им варират от 100 до над 500 лв. Не е удачно производителят или мебелната къща да ви натрапват своите предпочитания относно матрака.

Говорейки за неизвестни при някои спални комплекти цени, трябва да уточним, че вероятно ще се наложи да закупите допълнително и подматрачната рамка, когато рамката на леглото не е пригодена да поеме формата и тежестта на матрака, заедно с вашето тяло. С добавянето на матрак и рамка, върху която същият да легне, цената на комплект мебели може да се повиши с до 500 – 600 лв, в зависимост от вашия избор.

Допълнителни мебели към конфигурацията

Базовите за различните спални комплекти цени се основават на броя на мебелите във всяка отделна конфигурация. Това означава, че един комплект, състоящ се от 5 различни по вид компонента няма как да се предлага на цена от 300-400 лв, освен ако не говорим за наистина нискокачествена изработка. Ако избирате мебелната композиция по снимка, е възможно да се изненадате, че не всички части от обзавеждането, показани на снимката са включени в комплекта, затова четете внимателно описателните текстове.

В болшинството случаи ще се наложи да добавите към мебелировката нощни шкафчета, скрин, тоалетка или друг вид мебел, който смятате за необходимост. Съответно цената, която сте смятали за окончателна ще претърпи известни промени, тоест ще се повиши, в зависимост от това колко и какъв вид мебели сте добавили. Разбира се, можете да купите цялото обзавеждане поотделно, но това е много по-трудният и скъп вариант.

Изработка по поръчка

Съвременните спални комплекти на ниски цени представляват всъщност примерни модели на отделните конфигурации. Всеки магазин има договорка с производителя за изработка на мебели по поръчка, така че ако сте харесали дадено цялостно обзавеждане, размерите на което не отговарят на архитектурните особености на вашата спалнята, то винаги можете да поръчате същия комплект в размерите, които ви устройват. Същото е валидно и за тапицериите и цветовете на дървените плоскости. Разбира се, цената в този случай полита отново нагоре.


Коментар

Вашето име:


Вашият отзив: HTML: не се поддържа.

Рейтинг: Слаб            Добър

Въведете кода от полето:
БЕЗПЛАТНО ОБАЖДАНЕ