Уреди за отопление и охлаждане

Подробно
Подреждане по:
Уреди за отопление и охлаждане

Домът е мястото, което не просто ни дава възможност за уединение и защита от външния свят. Той е убежище и от неблагоприятните климатични условия. Уютът в голяма степен зависи от това дали у дома ще ни бъде топло през зимата и прохладно през горещото лято. В този раздел на онлайн магазин Мебели за всеки ще срещнете разнообразие от електрически уреди за отопление и охладители.

Какво включва категорията?

Намирате се в главната категория включваща различни разработки за отопление и климатизация. Уредите са разделени в отделни подкатегории спрямо вид и принцип на работа. По този начин ще ви бъде максимално лесно да ограничите търсенето по определени параметри, като например:

  • Свойство – топлина/охлаждане
  • Начин на захранване – на ток/ на твърдо гориво/ на слънчева енергия
  • Принцип на работа
  • Цена

Цената е водещ фактор, когато се налага да решим как ще отопляваме жилището, офиса или търговското си помещение, когато настъпят студените месеци от годината. От значение е не само стойността на самия отоплител, но и разходите ни за целия отоплителен сезон. Когато става въпрос за уреди за отопление, няма общовалидно за всички решение, по отношение финансовия разход.

За едни по-рентабилно от финансова гледна точка може да е отоплението на дърва или пелети, докато за други електрическата енергия, въпреки високата ѝ цена у нас, би била най-рентабилен във финансов аспект вариант. Затова се погрижихме да предложим всички възможни отоплителни решения, които са законово регламентирани в страната ни и безопасни.

За домовете, които могат да си позволят и предпочитат да се отопляват на твърди горива имаме страхотни предложения. Камините и печките на дърва с марка Diplomat са с модерен дизайн, отлична ефективност /топлоотдаване/ и на много изгодна цена. С тях е възможно да се отоплява само едно или няколко свързани помещения. Печките ни са с възможност за готвене, а камините могат да захранват различен брой радиатори.

Пелетните ни котли са разумно решение за еднофамилни къщи и малки жилищни кооперации. Те съчетават в себе си най-доброто от двете разработки – чистотата на електроуредите и топлината от живия огън. Тук отново са представени уникални съвременни решения на марката Diplomat.

Ако електрическата енергия е единственият източник, който можете да използвате в жилището си, ще ви зарадваме с разнообразие от икономични електрически уреди за отопление. Маслени радиатори, конвектори и вентилаторни печки последно поколение ще ви създадат уют и топлина в зимните месеци.

Конвекторите ни биват подови и стенни, като сред производителите отново изпъква българската компания Дипломат. Залагаме на нейните разработки, защото отговарят напълно на високите съвременни изисквания по отношение на визия, производителност, безопасност и енергийна ефективност.

В каталога ни ще забележите и превъзходно разнообразие от уреди за охлаждане през лятото. Съвсем логично тук липсва алтернативен начин на захранване. Всички разработки за климатизация се захранват от електрическата мрежа, но изцяло новият им тип технологично устройство позволява електроенергията да се консумира изключително икономично.

За жилища с по-скромен бюджет и с по-ниски изисквания относно източника на желаната прохлада, сме подбрали страхотна колекция от настолни и стоящи вентилатори. Вентилаторите си остават най-достъпните и лесни за използване уреди за охлаждане на стая. Не се нуждаят от абсолютно никакъв монтаж. Просто се поставят на желаното място и се включват в контакта.

За клиентите ни, които търсят едно много по-ефективно решение срещу летните горещини, сме подбрали богат асортимент от инверторни климатици. Тук са представени високотехнологичните уреди за охлаждане на лидерите в областта – Toshiba, Nippon, Daewoo и др. Климатиците ни са от най-висок енергиен клас (А+ и А+++), като освен да охлаждат, те могат и да топлят.

Инверторния климатик няма аналог за момента по отношение на рентабилност на работа. Той консумира в пъти по-малко електрическа енергия от конвекторния климатик, а освен това работата на мотора му е значително по-безшумна. Предлагаме климатици, подходящи за малки до средни по площ жилища, както и по-мощни системи за административни сгради и производствени помещения.

Политиката ни винаги включва и поне един алтернативен вариант, затова към тази главна категория сме присъединили и специалната ни колекция от соларни системи. Малките фотоволтаични централи ще ви осигурят прохлада в горещините и приятни температури при по-хладно време, без това по никакъв начин да се отразява на сметките ви за ток.

Соларните ни системи се предлагат като цялостно оборудване. Наред със слънчевия колектор, можете да закупите и съвместим контролер, предназначен за управление на комплекти термосифонни соларни системи и слънчеви колектори за битова гореща вода под налягане. На разположение сме ако имате нужда от допълнителна информация и въпроси, касаещи стоките и техните работни параметри.


БЕЗПЛАТНО ОБАЖДАНЕ