Защо не бива да залагаме на прекалено евтини спални комплекти?

2018-03-08 14:13:19


На пазара у нас разнообразието от обзавеждане за спалня е огромно, като не липсват високобюджетни решения, както и супер евтини спални комплекти. Тъй като цената често е водещата сила при избора на обзавеждане за най-интимната стая в дома, тук ще обърнем специално внимание на мебелите, които се предлагат на нелогично ниска цена и ще потърсим причината за това. Няма да пропуснем да отбележим и последствията, с които ще ни възнагради нашето скъперничество.

Кое можем да определим като евтино?

Думата „Евтино” е носител на различни конотации. За едни тя означава изгодно, докато за други значението е: пошло, нискокачествено, демоде, посредствено. За да избегнем двуяките тълкувания, ще се опитаме да дадем дефиниция на термина „Евтино”, разглеждайки конкретно това, което наричаме евтини спални комплекти.

Спалните комплекти могат да се окажат евтини, когато са с високо качество, приятна и актуална визия, отлична функционалност и с оптимален брой компоненти, а при това се предлагат на цена, която с повече разум можем да си позволим. Когато мебелите в един комплект обзавеждане за спалня са с ниско качество, неугледна визия и никаква практичност, целият ансамбъл може да бъде разглеждан като нерентабилен, въпреки примамливо ниската му цена.

Какво получаваме, когато купуваме мебели под реалната им стойност

Залагайки на съмнително евтини спални комплекти, е много вероятно да получим точно това, за което сме платили, а именно:

  • Нискокачествени материали;
  • Посредствено сглобяване;
  • Чупещи се и бързо амортизиращи се механизми;
  • Срити и видими дефекти;
  • Липса на елементарен комфорт при използване;
  • Остаряла и неугледна визия;
  • Твърде малък брой компоненти и т.н.

Нека разгледаме поотделно някои от посочените в списъка фактори:

Ниско качество на материалите

Болшинството съвременни мебели се изработват от пресовани дървесни плоскости, или така наречените МДФ и ПДЧ. От такива са изработени както някои от скъпите, така и всички евтини спални комплекти, но с една малка разлика – при плоскостите също има различни класове, указващи здравина, износоустойчивост, склонност към деформации и т.н.

Производителите на съмнително евтини мебели залагат на нисък клас материали, поради което техните мебели бързо се захабяват, деформират и чупят. Хвърляйки се към супер изгодната цена, е добре да се информирате за вида и класа на материалите, от които е изработен комплектът.

Некачествено сглобяване

Купувайки прекалено евтин спален комплект е много вероятно да се сблъскате с редица проблеми, и то по-скоро, отколкото очаквате. В много случаи производителят е направил сглобяването на мебелите от комплекта невъзможно, а понякога са използвани некачествени и слаби крепежни елементи. Това ви изправя пред риска да се срещнете с откачващи се врати на гардероба, с разглобяваща се спалня, докато лежите на нея, с трудно отварящи се чекмеджета и какво ли още не. Лошо сглобените евтини спални комплекти е нещо, което е добре да избягвате.

Неработещи механизми

Съвременните спални в голямата си част разполагат със задвижващи механизми, улесняващи повдигането на матрака, с цел използване на подматрачното пространство като място за съхранение на багаж. При някои съмнително евтини спални комплекти, тези механизми се чупят и амортизират твърде бързо, при което се губи допълнителното място за съхранение на личните вещи. Причината – използване на нискокачествени механизми, за да бъде предложена максимално ниска цена.


Коментар

Вашето име:


Вашият отзив: HTML: не се поддържа.

Рейтинг: Слаб            Добър

Въведете кода от полето:
БЕЗПЛАТНО ОБАЖДАНЕ