В кои случаи е удачно да потърсим евтини спални?

2018-03-08 14:34:40


Когато говорим за евтини спални, обикновено си представяме не особено привлекателни като визия легла, или такива без необходимата функционалност и простор. Понякога под „евтина спалня” разбираме преоценена мебел, поради очевиден дефект, както и легло втора употреба, каквито също се предлагат на пазара.

Тук ще разгледаме конкретно новите (неизползвани) евтини спални, които понякога са не чак толкова атрактивни като дизайн, но с добро качество и оптимална практичност. Основно ще се спрем на случаите, в които те са най-доброто решение, защото малко хора биха заложили на твърде евтин и нискокачествен продукт, когато целта е да го използват ежедневно.

Случаите, в които е по-разумно да закупим евтина спалня могат да бъдат:

Обзавеждане на спалните във вилата

Вилата е лятната къща, в която отсядаме по-рядко, отколкото ни се иска, а това означава, че там имаме най-малко нощувки. При реновиране или цялостно обзавеждане на стаите за почивка в лятната ни резиденция, можем да си позволим да заложим на по-евтините мебели – легла, гардероби, шкафове, столове и др. Причината това да бъде удачно решение е, че там същите мебели ще бъдат подложени на минимално използване, т.е. тяхната амортизация ще се случи по-бавно във времето, дори ако мебелите са с по-ниско качество и устойчивост на натоварване.

За стаята за гости

В семейната спалня или в стаите на постоянните членове на семейството не можем да си позволим да използваме прекалено евтини спални, тъй като автоматично се подразбира, че те не могат да предложат нито нужния комфорт, нито необходимата здравина. Различна е ситуацията обаче, когато обзавеждаме стаята или стаите за гости. В тях мястото за почивка (леглото) може да бъде и по-малко ефектно, удобно или устойчиво на интензивно натоварване, тъй като отново ще се използва рядко или поне не ежедневно. При ограничен бюджет, това е едно разумно решение.

За хотели и къщи за гости

Ако се налага да обзаведете голям брой спални помещения с оскъден финансов ресурс, е напълно в реда на нещата да се поинтересувате къде се предлагат евтини спални. Това не означава непременно, че ще се насочите към изделия с лошо качество, визия или функционалност, но определено значи, че ще потърсите възможно най-изгодното решение.

Болшинството хотелиери договарят отстъпки за определено количество или работят директно с производителите, заобикаляйки дистрибуцията. Хотелиерите често следят промоционалните периоди на производители и мебелни магазини, за да осигурят по-изгодна цена на легловата база в своя хотел или друг обект за престой и нощувка. Във всеки случай, най-евтиното решение често е водещо при избора на мебелировката за стаите за гости.

Покупка на детско легло

Говорейки за евтини спални, при това за легла, на които ще спят децата в дадено семейство, съвсем не визираме детските креватчета тип кошарки. По-скоро имаме предвид единичните спални легла тип Приста, които приютяват вече порасналите момичета и момчета. При избора на тези легла, много родители се ръководят от периода на тяхното използване. Изхождайки от идеята, че тийнейджърът скоро ще напусне семейното гнездо, започвайки самостоятелен живот в университета, е напълно в реда на нещата да не се инвестира в твърде скъпи мебели, които ще бъдат все по-рядко използвани.

Евтини спални съвсем не означава, че трябва да свалим рязко критериите. Напротив, понякога високите изисквания на купувачите са тези, които определят един продукт като супер евтин или достъпен. Когато всичките ни изисквания са покрити от едно качествено легло, а цената му съвсем не е космическа, имаме пълното основание да го наречем евтино, влагайки предимно позитивен смисъл в подлежащата на различни тълкувания дума „евтино”.


Коментар

Вашето име:


Вашият отзив: HTML: не се поддържа.

Рейтинг: Слаб            Добър

Въведете кода от полето:
БЕЗПЛАТНО ОБАЖДАНЕ