Казани за ракия

казан за ракия

Ако отглеждате плодни дръвчета в малкият двор на къщата или в градината на вилата си, вероятно ви е хрумвала идеята да се опитате самостоятелно да произведете ракия или поне ликьор. Въпреки че гроздето, сините и зелените сливи са най-често използвани за целта, бихте могли да ги заместите с всяка друга засадена от вас овошка – кайсия, круша, ябълка, праскова, дюля, череша, вишна, смокиня, малини, къпини и, разбира се, типично българската ракия от маслодайна роза.

В Мебели За Всеки ще откриете богата селекция от професионални казани за варене на ракия и други високоалкохолни спиртни напитки. Всички те са изработени от висококачествена неръждаема стомана за хранителни цели, а някои са оборудвани с медна купа. Известен факт е, че медният съд създава напитките с най-приятни вкусови качества, а дебелината на метала трябва да е около 1,5мм, каквито са продуктите в нашият магазин.

Вместимостта на подбраните в каталога ни казани за ракия е разнообразна и предоставя възможност за избор. Производителността също варира - между 1,2 - 6л. напитка на кръгъл час. Всеки казан разполага със задължителните сухопарник (стъклен филтър) с пълнители за двойно пречистване на ферментиралите продукти, и серпентина (спираловидна тръба) за охлаждане и кондензиране на водните пари.

Някои улесняват прохождащите производители на спиртни напитки, като към стандартната конструкция добавят биметален термометър, който посочва покачването на градусите във всеки момент от дестилацията. Нашите качествени казани за ракия са на изгодни цени и разполагат с уголемена серпентина, което е гаранция за по-голямо количество напитка.

Друго важно условие за лесното протичане на процеса е равното гладко дъно, което да е съвместимо с всякакъв вид нагревателни плочи – електрически, газови, индукционни и др. Уредът Казанджия Доктор Плюс е един от най-усъвършенстваните ни модели. С него дестилацията на течност е възможна без включване към водопровода, като производителният му капацитет е 3-6л/час. Компактното устройство е с увеличен диаметър на серпентината и биметален термометър, а резервоарният обем е 60 л. Цената му е невероятно изгодна за множеството функции, които предоставя .

Казаните ни за варене на ракия правят възможно производството на висококачествени вкусни напитки дори и от лаици в бранша. Изключително удобни и лесни за експлоатация, те не крият риск за безопасността и са изключително дълготрайна инвестиция, която ще е годна за производство в продължение на години.

Тези устройства са подходящо допълнение за двор и градина, въпреки че конструкцията им позволява безпроблемна работа и в домашни условия. Неръждаемата стомана позволява лесно почистване и напълно защитена от развитие на корозия. Цените им са изключително изгодни, предвид че уредите за спиртни концентрати извършват цялата дейност по обработка на ферментиралите плодове и предоставят готов резултат в рамките на часове.

Изберете подходящата вместимост, размер и бързина на производителност на желания казан за варене на ракия и пригответе най-вкусният ликьор, с който да запомните летните месеци. Новата ви придобивка със сигурност ще събере много приятели в градината ви, за чието разкрасяване можете да научите повече в другите раздели от категорията ни.

Няма добавени продукти в тази категория.

БЕЗПЛАТНО ОБАЖДАНЕ