Стъклени паравани за баня

Подреждане по:
стъклен параван за баня

Параванът за баня е предназначен да отделя определен кът от останалите и това най-често е пространството около душа. Приспособлението представлява преграда от закалено стъкло, по модел на душ кабините, с тази разлика, че при тях вратите са няколко. Много подходящ и често инсталиран в баня с малка квадратура, стъкленият параван измести завесите от мокрите пространства. За разлика от тях, неговата конструкция ограничава потокът вода при къпане и останалите зони от банята остават сухи.

Стъклени модели за баня в няколко структури

В магазин Мебели За Всеки са налични функционални паравани за баня на ниски цени в различни модели и размера. Обединяват ги производителят – компанията за PVC мебели за баня Викард, и първокласните материали на изработка. За конструкцията са използвани хромирани метални профили и закалено стъкло с дебелина 8 мм. Хромираната повърхност е напълно защитена от ръжда и корозия, а дебелото темперирано стъкло - неуязвимо на счупване, с изолиращ шума ефект и изключително лесно за почистване.

Нашите стъклени паравани представляват конструкция от хромирана лайсна върху стената и върху пода. Стената служи за поддържане на душът,  а перпендикулярно на подовата е прикрепена единичната стъклена преграда. Най-опростената структура е в този вариант – тя е достатъчно функционална, за да замести до известна степен затворената кабина.

Каталогът ни предлага и модел с прикрепен към горната част на конструкцията си, метален телескопичен лост. Той е монтиран към стъклото със стенен държач, а към другата половина – с помощта на дюбел. Лостът укрепва цялата сглобка на стъклото и металната лайсна,  а в същото време може да се използва и с практична цел – поставка за хавлиена кърпа или релса за импровизирана завеса.

Най-модерните паравани успешно наподобяват дизайна на стандартните душ кабини. Викард е представил структура от метална тръбна конструкция и две стъклени врати – статична и плъзгаща. Съоръжението е оборудвано със стенна лайсна за душ, но подовата липсва - плътният затвор на плъзгащата преграда не допуска изтичане на вода извън рамките на паравана.

Ролетният плъзгащ механизъм, прикрепен към горната релса е от неръждаем метал, както и тръбните профили. Така оформената структура може да ви служи изключително успешно дълги години, така че дори да не помислите за покупка на душ кабина. Освен това, висококачествените материали са и стилна добавка към интериора и на най-луксозната баня.

Практичност и красота в едно

Параваните ни са ефектен аксесоар, но потребителите ги поръчват предимно заради функционалността им и изгодната цена. Задачата им да разделят ефективно зоната на душа от останалите квадратни метри в банята се изпълнява, и то ефективно, благодарение на хромираната подова лайсна. Тя е в ролята на малък праг, който спира водният поток. Необходима е действително силна струя и мощен дебит, които ще преминат през откритата стена към санитарният фаянс.

Тези съоръжения са способни да осигурят и уединение. Освен ако не живеете само с половинката си, едва ли бихте искали член от семейството, приятел/ка или съквартирантите ви да влязат случайно в банята, докато се къпете. И понеже това не е невъзможно, бихте могли да поръчате стъклената преграда в непрозрачен матов нюанс, или в цветен вариант. Размерите, както и разцветките в каталога са разнообразни и сред тях можете да откриете най-подходящото решение за вашият интериор. Възползвайте се!


БЕЗПЛАТНО ОБАЖДАНЕ